top of page

נוהל תמיכה בשיתופי פעולה בין-אוניברסיטאיים בארץ ובעולם בהובלת סטודנטים לתואר שני ושלישי החברים בעמותה לזואולוגיה בישראל 

נכתב בלשון זכר אך תקף גם לנשים כאחד.

הנחיות להגשת בקשה מופיעות בסוף המסמך, נא לקרוא קודם את תנאי ההגשה (הרשאה)

 

הקדמה 
נוהל זה נכתב ואושר על ידי ועד העמותה לזואולוגיה בחודש יוני 2020 ועודכן בחודש יולי 2020. 
 
כללי 

 

העמותה לזואולוגיה בישראל מזמינה סטודנטים החברים בעמותה להגיש בקשת תמיכה בשיתופי פעולה בין-אוניברסיטאיים בארץ ובעולם בהובלתם. מטרת תמיכה זו היא לעודד סטודנטים להתערות בקהילה המדעית הרחבה יותר ולהשתלב במחקר בצורה שתעודד בגרות אקדמית ועצמאות מחקרית.

 

הצעות המחקר הזוכות יקבלו מימון עד תקרה של 2000 ש"ח, עבור מחקר שיתקיים כשיתוף פעולה בין לפחות שני מוסדות אקדמיים, בארץ או בעולם, בהובלה של סטודנטים ובליווי של חוקרים משני המוסדות. החוקרים המלווים אינם חייבים להיות המנחים לתואר של הסטודנטים המגישים, אך במקרה כזה יידרש אישור בכתב מהמנחים לביצוע המחקר (אישור מנחה דרוש עבור סטודנטים לתואר מתקדם, לא נחוץ עבור סטודנט תואר ראשון, אך תמיכת וליווי חוקרים משני המוסדות הכרחית).

 

הכספים יכולים לשמש עבור רכישת ציוד מחקר וכיסוי הוצאות נסיעה. התמיכה אינה יכולה לשמש עבור מלגות או שכר. יש להדגיש כי שיתוף הפעולה צריך לכלול לפחות שני סטודנטים, אחד מכל מוסד, אשר מובילים יחד את הפרויקט.

 

העמותה תעניק מספר פרסים, בהתאם להימצאותם של מועמדים ראויים ולמשאבים התקציביים העומדים לרשותה. עם זאת, במצב בו כל ההצעות אשר יוגשו לעמותה השנה יימצאו כלא מתאימות על ידי חבר השופטים, עשויה העמותה להחליט לא להעניק תמיכה השנה.

 

משך המחקר המוצע צריך להיות עד שנה מיום קבלת התקציב, אשר באמצעה יידרשו הזוכים להגיש דו"ח התקדמות קצר, ובסופה יידרשו להגיש דו"ח כספי ודו"ח מדעי לגזבר החברה לזואולוגיה, ד"ר עודד ברגר-טל (bergerod@bgu.ac.il). דו"ח ההתקדמות יוגש 6 חודשים מיום קבלת התקציב. אורכו לא יעבור עמוד אחד בו תפורט ההתקדמות בפרויקט עד כה ותוצאות ראשוניות אם יש כאלו. בתום תקופת המחקר יגיש הסטודנט דו"ח מדעי, באורך של עד שלושה עמודים, אשר יכלול הקדמה קצרה, יעדי המחקר, שיטות, תוצאות, ודיון קצר. בדו"ח הכספי יש לפרט את השימוש בכספי התמיכה. אין צורך בצירוף קבלות.   

 

 

לוח זמנים 
תאריך סופי להגשת הבקשות הוא ה–15 ביולי 2020. החלטות תתקבלנה לכל המאוחר עד אמצע אוגוסט 2020.

 

 

 

הרשאה
רשאים להגיש מועמדות לפרס זה סטודנטים החברים בעמותה לזואולוגיה בישראל, ורשומים ללימודי תואר שני ושלישי בכל מוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל.

 

 

 
*סטודנטים שאינם חברים בעמותה לזואולוגיה בישראל ומעוניינים להגיש בקשה נדרשים למלא טופס רישום לעמותה.

 

 

 

שיפוט
וועד העמותה יקבע עד התאריך הסופי להגשת הבקשות הרכב של ועדת שיפוט של לפחות שלושה חברים אשר יהיו אחראים על שיפוט הבקשות, אחד מהם לפחות יהיה חבר ועד העמותה, והוא ישמש כיו"ר הועדה. החברים בוועדה יהיו חברי העמותה (בעלי תואר ד"ר). יש להימנע מייצוג של יותר משני חברים השייכים לאותו מוסד באותה הוועדה. לא יכהן בוועדה חבר שתלמידו הגיש בקשה למלגת מחקר. וועדת השיפוט רשאית לבקש חוות דעת חיצוניות על הבקשות.

 

 

 
ההחלטה על הזוכה/ים בתמיכה תתקבל על ידי חברי וועדת השיפוט ברוב קולות. הבסיס להחלטה יהיה מצוינות אקדמית-מחקרית, הערכת חברי ועדת השיפוט את סיכויי המחקר להתבצע בהצלחה במסגרת הזמנים המתוכננת ולהניב תוצרים מדעיים משמעותיים, וחשיבות המחקר להתפתחותם המדעית של הסטודנטים שיובילו אותו. לאחר ההחלטה תכתוב וועדת השיפוט חוות דעת מנומקת על החלטתה. השיפוט וקבלת ההחלטה יהיו חסויים. יו"ר הוועדה יהיה אחראי לכתיבת פרוטוקול מדיוניה, והחלטותיה יובאו לאישור הוועד. וועד העמותה ידון ויחליט על הזוכים לפני התאריך האחרון שהוגדר למתן התשובות. יו"ר העמותה ישלח מכתב לזוכים עם סכום התמיכה ופרטים על אופן מימושה. במושב הסיכום של הכנס השנתי יציג יו"ר וועדת השיפוט את שמות הזוכים ואת הפרויקטים שזכו.

 

 

 
הנחיות להגשת בקשה (נא לקרוא קודם את תנאי ההגשה)

 

 

בקשת התמיכה צריכה לכלול:

  • הצעת מחקר (עד שלושה עמודים הכוללים רקע, שאלת מחקר, חשיבותה והשלכותיה, שיטות, יעדים לשנה הממומנת, תרומת המחקר לסטודנט המגיש ופירוט תקציבי)

  • מכתבי תמיכה משני החוקרים המלווים, אחד בכל אחד מהמוסדות המעורבים.

  • אישור בכתב מהמנחים לתואר של הסטודנטים המגישים לביצוע המחקר, במקרה שהחוקרים המלווים בהצעה אינם המנחים. לא נדרש עבור סטודנט תואר ראשון.

  • קורות חיים של הסטודנטים המגישים.

  • פירוט מקורות מימון נוספים למחקר, אם ישנם כאלה.

 

את הבקשות יש לשלוח לד"ר אור שפיגל, מייל: orrspiegel@tauex.tau.ac.il

bottom of page