top of page

נוהל מתן פרסים להרצאות וכרזות במסגרת המפגש השנתי של החברה לזואולוגיה בישראל


(נערך מחדש ע"י שי מאירי ואושר בוועד העמותה בתאריך 19 בנובמבר 2012, נערך בשנית ובשלישית על-ידי רון אפרת בתאריך 4 באוגוסט 2020 ובתאריך ה-18 בספטמבר 2023, בהתאמה, ואושר בוועד העמותה טרם העריכה) 
נכתב בלשון זכר אך תקף גם לנשים כאחד.

כללי 
בכל שנה שבה מתקיים הכנס של החברה לזואולוגיה בישראל יוענקו עד שלושה פרסים להרצאות הדוקטורט (על שם פרופ' ג. האז), הרצאות המוסמך והכרזות הטובות ביותר. כל סטודנט העוסק במדעי הזואולוגיה ואשר הרצאתו התקבלה לכנס רשאי להגיש את מועמדותו לפי התנאים הרשומים מטה. העבודה המוצגת חייבת להיות מקורית ולהיעשות באופן עצמאי (להוציא התייעצות מקובלת עם המנחה ומומחים אחרים) על ידי הסטודנט. הפרס יוענק בשם החברה לזואולוגיה בישראל וילווה בתעודה רשמית ובמענק כספי. לא יינתן יותר מפרס אחד מכל קטגוריה בשנה מסוימת, אך בהיעדר מועמדים או הרצאות מתאימות בקטגוריה מסוימת לא יוענק פרס באותה השנה. עם זאת, שומרת החברה לעצמה את האפשרות להעניק תעודות הצטיינות (עד שלוש בשנה לכל פרס). לא ניתן להגיש מועמדות לשני פרסים באותה שנה. 


הפרס על שם פרופ' גאורג האז להרצאה המצטיינת לסטודנט לתואר דוקטור
הרשאה 
רשאים להגיש מועמדות לפרס זה סטודנטים חברים בחברה לזואולוגיה בישראל העומדים בקריטריונים הבאים: 
1. סטודנט הרשום ללימודי תואר שלישי וכן דוקטורנט אשר סיים בשנה האחרונה את לימודיו. הסטודנט חייב להיות רשום באוניברסיטה בישראל או לבצע את עבודת השדה בישראל. כלומר סטודנט הרשום באוניברסיטה בחו"ל ומבצע את עבודת השדה בישראל, רשאי להגיש מועמדות. כן רשאי להגיש מועמדות סטודנט המבצע את עבודת השדה בחו"ל, ובלבד שיהיה רשום באוניברסיטה בישראל. 
2. סטודנט יוכל
 להציג את הרצאתו כמועמדת לפרס רק פעם אחת במהלך הלימודים לאותו תואר.
3. הפרס יינתן רק אם ישנן לפחות חמש הרצאות המועמדות לפרס, ובתנאי שההרצאה הנבחרת תהיה הרצאה הראויה לפרס. 
4. סטודנט שזכה בפרס בעבר אינו רשאי להגיש מועמדות.

פרס ההרצאה המצטיינת לסטודנט לתואר שני/מוסמך 
הרשאה 
רשאים להגיש את מועמדותם לפרס סטודנטים החברים בחברה לזואולוגיה בישראל הממלאים אחר התנאים הבאים: 
1. סטודנטים הרשומים ללימודי תואר שני/מוסמך המציגים את עבודת המחקר שלהם. הסטודנט חייב להיות רשום באוניברסיטה בישראל או לבצע את עבודת השדה בישראל. 
2. סטודנט אשר סיים את לימודיו רשאי להציג את מועמדותו אם לא עברה יותר משנה אחת מהגשת עבודת המוסמך. סטודנט המגיש מועמדות לפרס עבור הרצאת מוסמך לא יכול באותה שנה להגיש מועמדות עבור הרצאת דוקטורט, גם אם התחיל את לימודי הדוקטורט שלו. 
3. סטודנט יוכל להציג את הרצאתו כמועמדת לפרס רק פעם אחת במהלך הלימודים לאותו תואר.
4. הפרס יינתן רק אם ישנן לפחות חמש הרצאות המועמדות לפרס, ובתנאי שההרצאה תהיה ראויה לפרס. 
5. סטודנט אשר הגיש את מועמדתו וזכה בפרס לא רשאי להגיש את מועמדתו שוב לפרס זה. 

פרס לכרזה המצטיינת 
הרשאה 
1. פרס זה פתוח לסטודנטים לתואר שלישי ושני אשר עומדים בדרישות שהוצגו לעייל. 
2. פרס זה פתוח גם לסטודנטים לתואר ראשון בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה המוכרים בישראל (כולל מכללות) ואשר חברים בחברה לזואולוגיה. 
3. הפרס יינתן רק אם ישנן לפחות חמש כרזות המועמדות לפרס, ובתנאי שהכרזה ראויה לפרס. 
4. סטודנט אשר הגיש את מועמדתו וזכה בפרס רשאי להגיש את מועמדתו שוב. ניתן להגיש מועמדות עד פעמיים במסגרת כל תואר. 
5. סטודנט אשר זכה בפרס, רשאי להגיש את מועמדותו בעתיד גם לפרס ההצטיינות להרצאת המוסמך והדוקטורט. לא ניתן להציג מועמדות גם לפרס עבור הרצאה וגם עבור כרזה באותו כנס. 
6. סטודנט אשר זכה בפרס המוסמך או הדוקטורט אינו רשאי להגיש מועמדות לפרס זה במסגרת התואר שבו זכה בפרס. 

שיפוט 
לחלוקת הפרס נדרשים חמישה מועמדים או יותר בכל תחום. אם לא יחולק פרס בשנה מסויימת, יוכלו המועמדים להגיש מועמדותם לתחרות בשנה לאחר מכן. 
מארגני הכנס יקבעו לפני הכנס יו"ר מבין חברי ועד העמותה שיהיה אחראי על שיפוט ההרצאות המועמדות. היו"ר יבחר שופטים להרצאות מבין חברי הסגל האקדמי הבכיר של האוניברסיטאות והמכללות בישראל, אנשי מקצוע בעלי תואר דוקטור ברשות הטבע והגנים וכן טכנאים ומשתלמים בתר-דוקטורנטים במחלקות העוסקות בזואולוגיה באוניברסיטאות בישראל. מנחה, יועץ או חבר וועדה מלווה של אחד המועמדים לפרס לא יישפוט הרצאה של סטודנט זה. 
כל הרצאה המועמדת לפרס תישפט לפחות על ידי שניים מחברי ועדת השיפוט. על מארגני הכנס לדאוג למזער את החפיפה בין זמני הרצאות המועמדות לפרס. 
מארגני הכנס ידאגו להכנה מראש של טופסי השיפוט לשופטים עם שמות ההרצאות והמרצים העומדים לשיפוט. השופט ימלא בכל הרצאה הערכה מפורטת של ערכה המדעי של ההרצאה, חדשנותה ודרך הצגתה (ראה נספח). 
מארגני הכנס יעשו מאמץ שכל ההרצאות המועמדות לפרס תוצגנה בחלקו המוקדם של הכנס ולא יאוחר מהמושב הלפני אחרון, כך שיהיה בידי הוועדה סיפק להתכנס ולהחליט על הזוכה בפרס לפני ישיבת הסיכום של אותו הכנס. 
לאחר ההחלטה יכתבו השופטים חוות דעת מנומקת על החלטתם ויחתמו עליה. 
יו"ר ועדת השיפוט יהיה אחראי להעביר את שם המרצה וההרצאה למארגן הכנס אשר יקרא בשם הזוכה במושב הסיכום ויבקש מיו"ר הוועדה להציג בפני הנוכחים את נימוקי הוועדה. 

נספח 
קריטריונים וטפסים לחברי ועדת הפרסים 
מתן הפרס ייקבע על פי תוכן ואופן הצגה 
תוכן (60%) 
1. מקוריות העבודה. 
2. כמות הנתונים, איכות הנתונים ואיכות הניתוח הכמותי. 
3. הקישור הלוגי בין הנתונים למסקנות. 
4. חשיבות העבודה. 
הצגה (40%) 
1. בהירות באופן הצגת נושא המחקר, מטרות המחקר, ההשערה והתחזיות שבבסיס המחקר 
2. איכות ואסתטיקה של ההצגה (כולל מצגת, טבלאות ותרשימים). 
3. אינטגרציה בין חלקי העבודה והיכולת להראות את חשיבותה. 
4. יכולת מתן תשובות (סעיף זה לא יזכה לניקוד אם לא נשאלו שאלות, בין שחרג הסטודנט מהזמן שהוקצה לו ובין שההרצאה לא עוררה עניין בקהל). 

bottom of page